Η Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου, λίγο έξω από τη Νάουσα


Η ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου (στην καθομιλουμένη γνωστή και ως "έξω Πρόδρομος", για να διαχωρίζεται από τον ναό του Τιμίου Προδρόμου μέσα στη Νάουσα), βρίσκεται λίγο έξω από την Νάουσα στον δρόμο προς Γιαννακοχώρι και Ροδοχώρι (μετά το Κουκούλι).

φτάνοντας στο μοναστήρι του έξω Πρόδορομου

Η απόσταση χοντρικά πρέπει να είναι περίπου στα 3 - 4 χιλιόμετρα από την Νάουσα, από τον δρόμο που ξεκινάει από την Πυροσβεστική της Νάουσας προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια και λίγο παρακάτω διακλαδίζεται δεξιά προς Γιαννακοχώρι.

η είσοδος της Μονής

Η ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου είναι μνημείο του 19ου αιώνα. Στο κέντρο βρίσκεται μία όμορφη πέτρινη εκκλησία, η οποία μάλιστα στο εσωτερικό της έχει δύο επίπεδα και για να πλησιάσει κανείς στο ιερό θα πρέπει να κατέβει μερικά σκαλοπάτια.

η είσοδος της εκκλησίας

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το μοναστήρι χτίστηκε πρώτη φορά τον 7ο αιώνα, αλλά στην πορεία του χρόνου καταστράφηκε πολλές φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν το 1822 και, όπως αναφέρει και η επιγραφή που υπάρχει στην είσοδο της εκκλησίας, ανοικοδομήθηκε το 1844.

η πίσω όψη της εκκλησίας

Η εκκλησία περιβάλλεται από μία αυλή με πολύ πράσινο και λουλούδια, ενώ στην άκρη της αυλής μπορείτε να δείτε τη θέα προς τον κάμπο. Λίγα μέτρα από την εκκλησία, βρίσκεται το κτίριο όπου διαμένουν οι μοναχές.

το διπλανό κτίριο

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, είναι ανοιχτή για επισκέψεις του κοινού συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της μονής, για περισσότερες πληροφορίες, είναι 2332051168.