Το δημοτικό πάρκο της Νάουσας


Το δημοτικό πάρκο βρίσκεται στο κέντρο της Νάουσας, κοντά στην πλατεία Καρατάσου. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 κύριες είσοδοι στο πάρκο, το οποίο απλώνεται σε μία έκταση 30 στρεμμάτων.

Είσοδος στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας (κιόσκι)

Το πάρκο δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και σε αυτό υπάρχουν δέντρα και άλλα φυτά και λουλούδια, τεχνητή λίμνη (εμβαδού περίπου 1,5 στρέμματος) με ξύλινες γέφυρες, δρομάκια, σιντριβάνι και πλακόστρωτο, ενώ μόνιμοι κάτοικοί του είναι πάπιες, περιστέρια και παγωνιά καθώς και σκίουροι (οι οποίοι είναι κάπως δυσεύρετοι).

το πάρκο την άνοιξη

Στο πάρκο, φιλοξενούνται προτομές και άλλα γλυπτά.

Προτομή Αναστάσιου Καρατάσιου Προτομή Ζαφειράκη Θεοδοσίου

Η Ρωμανια κι αν πέρασεν, ανθεί, και φέρει κι άλλο

Στα όρια του πάρκου, περνάει το ποτάμι της Αράπιτσας στην μία πλευρά, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει το θερινό δημοτικό θέατρο της Νάουσας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με μια ενδεικτική βόλτα μέσα στο πάρκο...

Εκατέρωθεν του πάρκου υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ). Στον δρόμο ακριβώς έξω από το πάρκο (γνωστό και με τον ως "παραλία", αν και δεν υπάρχει βέβαια θάλασσα), υπάρχουν καφετέριες, μπαρ αλλά και εστιατόρια. Στην κάτω πλευρά του πάρκου, σχηματίζεται ένα φυσικό μπαλκόνι και τα παγκάκια που βρίσκονται εκεί έχουν θέα στον κάμπο της κεντρικής Μακεδονίας.