Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα


Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τη Νάουσα και περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο. Καταλαμβάνει μία έκταση η οποία ξεκινά σε υψόμετρο 1430 μέτρων και φτάνει στο υψόμετρο των 2005 μέτρων.

σύστημα τεχνητής χιόνωσης

Πρόκειται για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες που διαφέρουν σε βαθμό δυσκολίας. Συγκεκριμένα οι διαθέσιμες πίστες στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, είναι οι εξής:

  • Πίστα αρχαρίων (200 μ.)
  • Πίστα Παράδεισος (2.600 μ. εύκολη διαδρομή)
  • Πίστα Αριστοτέλης (1.800 μ. μέτριας δυσκολίας διαδρομή)
  • Πίστα Φίλιππος (2.000 μ. δύσκολη διαδρομή)
  • Πίστα δρόμων αντοχής (3,5 - 10 χλμ)

Μερικές φωτογραφίες από τα 3-5 Πηγάδια (το καλοκαίρι, χωρίς χιόνι)...

πίστες στα 3-5 Πηγάδια βρύση στο χιονοδρομικό κέντρο Διθέσιος αναβατήρας
το γήπεδο / ελικοδρόμιο Χώρος για τροχόσπιτα Πλησιάζοντας στις πίστες και τον αναβατήρα
Χώρος πρώτων βοηθειών Το τέλος της πίστας Αριστοτέλης πίστες στα 3-5 Πηγάδια

Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από τις πίστες υπάρχουν και σχετικές υποδομές, όπως αναβατήρες και υπήρεσίες ενοικίασης ski κτλ. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθιες για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του. Είδα να γίνονται και κάποια πάρτυ που μάζεψαν πολύ κόσμο, αλλά δεν έτυχε να ανέβω για να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Για την διαμονή σας στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ξενοδοχεία σε κοντινές τοποθεσίες:

  • στον οικισμό Άγιο Παύλο (Κουτσούφλιανη), που βρίσκεται περίπου 5 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο
  • στον οικισμό Μεταμόρφωση (Ντραζίλοβο), που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 χλμ από τα 3-5 Πηγάδια

βόλτα στο χιονοδρομικο κέντρο

Αυτή η φωτογραφία είναι από μια βόλτα που είχα πάει στο χιονοδρομικό κέντρο μια μέρα που δεν είχε πολύ χιόνι, οπότε είδα σε λειτουργία το σύστημα τεχνητής χιόνωσης (το οποίο φαίνεται από μακριά στην πρώτη φωτογραφία της σελίδας, πάνω-πάνω).

Παλιά έκανα κι εγώ σκι για κάποια χρόνια, ήμουν στον ΕΟΣ Νάουσας και ανεβαίναμε συχνά στα 3-5 Πηγάδια για προπόνηση. Κάποια στιγμή σταμάτησα να πηγαίνω (λιγόστεψε ο ελεύθερος χρόνος, άλλαξαν τα ενδιαφέροντα μου) και από τότε δεν ασχολήθηκα άλλο με το σπορ. Έχω ωραίες αναμνήσεις από τα Σαββατοκύριακα (κυρίως) που περνούσαμε εκεί.

Πλεον ανεβαίνω για καμιά βόλτα, περισσότερο το καλοκαίρι για να δροσιστώ, παρά το χειμώνα με τα χιόνια. Νομίζω θα μου άρεσε κάποια στιγμή να ολισθίσω και πάλι πάνω στα χιόνια για να δω αν θυμάμαι τίποτα. Ελπίζω και το σκι να είναι σαν το ποδήλατο, δηλαδή να μην το ξεχνάς άμα το μάθεις.