Το ξινόμαυρο κρασί και τα οινοποιεία της Νάουσας

Η Νάουσα είναι γνωστή για το ιδιαίτερο ξινόμαυρο κρασί που παράγεται στην περιοχή, έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού και στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από 15 οινοποιεία.

σταφύλια ξινόμαυρου


Οι Φίλοι του Ξινόμαυρου τρύγησαν το αμπέλι τους

ξινόμαυρο σταφύλι


Νάουσα, πόλη του οίνου

Νάουσα, πόλη του οίνου


Νάουσα, η πόλη του οίνου

Η πόλη του οίνου


Σεμινάριο Οίνου στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 12:00 - 15:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο οίνου στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη με τίτλο «Βασικές Αρχές Οινογνωσίας για Επαγγελματίες της Εστίασης», σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».


Κορυφολόγημα στο αμπέλι των «Φίλων του Ξινόμαυρου»

αμπέλι ξινόμαυρου


Κλάδεμα στο αμπέλι των «Φίλων του Ξινόμαυρου»

αμπέλι


Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός

Χθες Σάββατο 16/02/2013 στο ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση «Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός» που διοργάνωσε ο Όμιλος Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας σε συνεργασία με οινοποιούς από την περιοχή της Νάουσας και με την συμμετοχή του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες».


Νάουσα των Γεύσεων - Ανακαλύψτε την πόλη του Οίνου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Naoussa WineTasting Group προσκαλούν τους λάτρεις των γεύσεων και του οίνου να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-16 Δεκεμβρίου 2012 στην πόλη της Νάουσας.


Ανοιχτές Πόρτες 2012 - Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!