Ο «Υδρόμυλος Μάκη» στον όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες»


Σε εκδήλωση που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (7/2) και ώρα 13:30, το διατηρητέο κτίριο «Υδρόμυλος Μάκη» θα παραδοθεί από το Δήμο Νάουσας στο Λαογραφικό Σύλλογο «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες».

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων «Νάουσα - Αποκριά 2010». Το έργο «Αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου υδρόμυλος Μάκη», ιδιοκτησίας του συλλόγου, υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάουσας στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπλασης της Αράπιτσας του Π.Ε.Π. Κ. Μακεδονίας κι ο προϋπολογισμός του ξεπέρασε τις 400.000 ευρώ.

Από τον Όμιλο το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η εσωτερική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του κτιρίου με τα κατάλληλα μέσα ώστε μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του έργου, οι χώροι του να είναι επισκέψιμοι για το κοινό, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Επίσης, το Σάββατο 20/2/2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών» θα γίνει η παρουσίαση των σύνθετων και προσεγμένων εργασιών αποκατάστασης που έγιναν στο κτίριο, με ομιλήτρια την Αρχιτέκτονα-Μηχανικό της Τ.Υ. του Δήμου Νάουσας κα. Κατερίνα Χατζηνώτα, η οποία είχε την επίβλεψη του έργου.

Δήμος Νάουσας - Δελτίο τύπου 03/02/2010