Πρωτοχρονιά 2009 στη Νάουσα και καρτσιούνοι!


Έφτασε και η πρωτοχρονιά του 2009... καλή χρονιά σε όλους! Αν και χθες, παραμονή πρωτοχρονιάς, σχεδίαζα να πάω από νωρίς στον καρτσιούνο, τελικά κοιμήθηκα λίγο παραπάνω το πρωί και άργησα.

Ξεκίνησα λοιπόν μια βόλτα να δω τον καρτσούνο σε μερικές γειτονιές της Νάουσας και φυσικά να βγάλω και μερικές φωτογραφίες.

Αρχικά πέρασα από την αυλή στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης, όπου τελικά δεν πρέπει να άναψε σήμερα εκεί καρτσιούνος. Στην συνέχεια ανηφόρισα προς το εργατικό κέντρο. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 11, είχε ήδη μαζευτεί λίγος κόσμος στον καρτσούνο και έβγαλα μερικές φωτογραφίες εκεί.

καρτσιούνος στο εργατικό κέντρο της Νάουσας

Ανέβηκα λίγο παραπάνω και πέρασα από το λαογραφικό μουσείο το οποίο φωτογράφισα και με χιόνια.

λαογραφικό μουσείο

Στην συνέχεια ανέβηκα στο 5ο δημοτικό σχολείο. Εκεί στην αυλή είχε έναν μεγάλο καρτσιούνο και μια παρέα που φρόντιζε να είναι έτοιμος για το μεσημεριανό ψήσιμο.

καρτσούνος στο 5ο δημοτικό σχολείο

Μετά από έναν καφέ σε φιλικό σπίτι εκεί κοντά, κατέβηκα πάλι προς το κάτω. Στο εργατικό κέντρο είχε μαζευτεί περισσότερος κόσμος και είχαν στρωθεί και τα τραπέζια με τα φαγητά. Πέρασα στην συνέχεια και από το δημαρχείο και το ρολόι της Νάουσας. Υπήρχε κι εκεί κόσμος στον καρτσιούνο που είχε ανάψει και σε εκείνο το σημείο.

Τελικά, πέρασα από την πλατεία και το γραφείο μου και κατευθύνθηκα στον καρτσούνο επί της οδού Βασιλέως Φιλίππου (κοντά στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας), όπου είχε μαζευτεί και εκεί κόσμος και είχε ήδη αρχίσει το ψήσιμο.

Μετά από αρκετό κρασί (για τα δικά μου δεδομένα) και μπόλικα παϊδάκια...

πρωτοχρονιά 2009 στη Νάουσα

... ήρθε η ώρα για την πρωτοχρονιάτικη απογευματινή ξεκούραση :-)

Μερικές φωτογραφίες, γυρίζοντας στο σπίτι, καθώς το ήλιος έπεφτε...

το ποτάμι της Αράπιτσας με χιόνι

ηλιοβασίλεμα στο χιονισμένο Βέρμιο

Καλή χρονιά και... του χρόνου με υγεία!

update: Μπορείτε να... πείτε στο forum τις ευχές σας για την Νάουσα του 2009