Παραμονή πρωτοχρονιάς 2009: Οι καρτσιούνοι σε ετοιμότητα


Σήμερα το πρωί πήγα στην Βέροια για κάποια δουλειά και βγαίνοντας από την πόλη είδα στην έξοδο ότι είχαν ήδη τοποθετηθεί τα ξύλα για τον καρτσιούνο. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια βόλτα, όταν επιστρέψω, στους καρτσιούνους της Νάουσας, πριν αυτοί ανάψουν.

Επιστρέφοντας λοιπόν, έκανα καταρχήν μια στάση στην διασταύρωση για μία ακόμη πανοραμική φωτογραφία από το χιονισμένο Βέρμιο (μ' αρέσει αυτό το γαλανόλευκο τοπίο)...

η θέα προς το χιονισμένο Βέρμιο

Φτάνοντας στην είσοδο της Νάουσας (κοντά στο τμήμα Διοίκησης και τεχνολογίας του πανεπιστημίου Μακεδονίας) έκανα μια στάση για να φωτογραφίσω τον πρώτο καρτσιούνο με φόντο την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

καρτσιούνος στην είσοδο της Νάουσας

Πέρασα μέσα από την αγορά της Νάουσας με κατεύθυνση προς το εργατικό κέντρο. Σταμάτησα κι εκεί για μία φωτογραφία από τον μεγάλο καρτσιούνο που υπάρχει εκεί, με θέα το λαογραφικό μουσείο και τον δρόμο που ανεβαίνει για το άλσος του Αγίου Νικολάου.

καρτσιούνος στο εργατικό κέντρο Νάουσας

Ανέβηκα και λίγο παραπάνω, μέχρι το 5ο δημοτικό σχολείο, αλλά από εκεί δεν έχω φωτογραφία :-(

Πέρασα και από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης (4ο δημοτικό σχολείο), αλλά στην αυλή είχε αρκετά αμάξια εκείνη την ώρα και δεν είχαν τοποθετηθεί ακόμη τα ξύλα για τον καρτσιούνο, μόνο τα υπολείμματα του Χριστουγεννιάτικου φαίνονταν.

Αργότερα πέρασα και από τον καρτσιούνο στην οδό Βασ. Φιλίππου, κοντά στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας...

καρτσιούνος στο κέντρο της πόλης

Σε αυτόν τον τελευταίο, θα είμαι κι εγώ αύριο, αν τα καταφέρω από νωρίς το πρωί (για καφέ), και σίγουρα κάποια στιγμή προς το μεσημέρι (...για ευνόητους λόγους)