Χαλάζι στο κέντρο της Νάουσας


χαλάζι

Δυνατή καταιγίδα και χαλάζι σήμερα Δευτέρα 10/06/2013 το απόγευμα μεταξύ 17:30 και 18:00 μέσα στην πόλη της Νάουσας...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της γύρω περιοχής... δείτε ένα σχετικό video εδώ.

Ο δήμος Νάουσας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι η πρωτοφανής χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα (10/6) το απόγευμα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας. Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε στις 17:30, ήταν πρωτοφανής σε ένταση, διήρκεσε πάνω από μισή ώρα και ήταν σε μέγεθος καρυδιού (!!), συνοδεύτηκε από σφοδρή βροχόπτωση, πλήττοντας το σύνολο σχεδόν του Δήμου Νάουσας (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη)

Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με αγροτικούς συνεταιρισμούς, γεωπόνους, τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ώστε τις επόμενες ώρες και αφού εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών να προγραμματιστούν άμεσες και συντονισμένες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, για την καταγραφή και την καταμέτρηση των ζημιών ώστε να προχωρήσει η υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

Δήμος Νάουσας - ΔΤ 10/06/2013

update 11/06/2013 : Και σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, περίπου την ίδια ώρα, δηλαδή γύρω στις 18:00 - 19:00, επαναλήφθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χθεσινής ημέρας, με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.