Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με επίκεντρο την παράδοση


Με επίκεντρο την παράδοση και  το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» συνεχίστηκαν την Κυριακή (10/3) οι εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2013», που διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας με τη συμμετοχή Λαογραφικών Συλλόγων και του Συλλόγου Φίλοι του Καρναβαλιού.

Γενίτσαροι και Μπούλες

Σύμφωνα με το έθιμο, τα τέσσερα «μπουλούκια» των  συλλόγων «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες», «Νταβέλης» και «Λεβεντιά» κατέληξαν στο Δημαρχείο, όπου από τις 11:30 π.μ. οι αρχηγοί πήραν την άδεια από τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό. Ακολούθησε το ιστορικό δρομολόγιο των «μπουλουκιών» στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, ενώ αργά το απόγευμα στην πλατεία Αλωνίων έγινε το «βγάλσιμο του πρόσωπου».

Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία εκατοντάδων χορευτών των συλλόγων «Αράπιτσα», «Πυρσός» και «Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας», που χόρεψαν το μεσημέρι της Κυριακής παραδοσιακούς χορούς, στην πλατεία Καρατάσου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα και θα κορυφωθούν το τριήμερο της Αποκριάς, όπου αναμένεται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα.

Τις εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2013» υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά η Cyta, Ελλάδος, θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Δήμος Νάουσας - ΔΤ 11/03/2013 [απόσπασμα]