Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός


Χθες Σάββατο 16/02/2013 στο ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση «Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός» που διοργάνωσε ο Όμιλος Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας σε συνεργασία με οινοποιούς από την περιοχή της Νάουσας και με την συμμετοχή του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Στο βίντεο φαίνονται αρκετά αποσπάσματα από την εκδήλωση και εκτός αυτών παραθέτω και μερικές φωτογραφίες...

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα οινοποιεία :

Αργατία
Α.Α.Ο.Σ Βαένι Νάουσα
Αμπελώνες Θυμιόπουλου
Κτήμα Κυρ Γιάννη
Κτήμα Μελιτζανή
Κτήμα Φουντή
Μπουτάρης Οινοποιητική Α.Ε.
Ε. Τσάνταλης Α.Ε.
Κτήμα Κελεσίδη
Οινοποιείο Δαλαμάρα
Οινοποιείο Καρανάτσιου
Οινοποιείο Μαρκοβίτη
Κτήμα Διαμαντάκου
Κτήμα Καρυδά
Κτήμα Χρυσοχόου

Μενού

  • Κριτσίνια πολύσπορα ζυμωμένα με ξινόμαυρο και μπάτσο σε πιατέλα με ντιπ σπιτικής σάλτσας ντομάτας με πιπεριά και βασιλικό.
  • Προζυμένιο ψωμί με ξινόμαυρο Νάουσας.
  • Καναπεδάκια με μίγμα τυριών ραντισμένα με ελαιόλαδο, φασκόμηλο και ρίγανη.
  • Τεμαχισμένη πρασόπιτα, τσουκνιδόπιτα και κολοκυθόπιτα.
  • Μπουκουβάλα Νάουσας
  • Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, τριμμένο οξειδωμένο μήλο Νάουσας, καρύδια και φέτα
  • Σαντουιτσάκια μαριναρισμένης λιαστής ντομάτας και πιπεράτης γραβιέρας Νάουσας
  • Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα με σως αυγολέμονο
  • Καπνιστό αγριογούρουνο με πιπεράτο ντιπ δαμάσκηνου αρωματισμένο με ξινόμαυρο.
  • Σκαντζόχοιροι με σουβλάκια από φασόλια γίγαντες και φέτα από ψημένο λουκάνικο Νάουσας, κύβο μαριναρισμένου σκληρού τυριού και ντοματίνι.
  • Φιλεταρισμένο αρνάκι με δεντρολίβανο πάνω σε τραγανή φωλιά από φύλλο Ναουσαίικης πίτας.

Επιδόρπια

  • Μηλόπιτα με κάστανα και καραμελωμένο ρετσέλι.
  • Μουστόπιτα με καρύδι και κανέλα.
  • Ψητό κυδώνι σβησμένο με ξινόμαυρο.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν οι Ναουσαίοι καλλιτέχνες Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Ιωσήφ Ιωσηφίδης.